Изпитано и одобрено от сп. Меню, това е едно много ефектно ястие, което със сигурност ще ви изненада със сполучливото съчетание от вкусове. Освен апетитно, то е и диетично и напълно подходящо за настоящия сезон.
Необходими продукти за 4 порции:
4 ч. ч. соеви кълнове
2 с. л. зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
2 ч. ч. домати, обелени и нарязани на ситно
1 ч. л. риган
1 дафинов лист
2 с. л. червено вино
1 щипка захар
2 с. л. босилек, нарязан на ситно
200 г моцарела, нарязана на тънки филийки
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Соевите кълнове се заливат с 1 л вряща вода и след като постоят 1 мин. се отцеждат внимателно.
В загретия зехтин се слагат да се запържат лукът и чесънът, добавят се доматите, риганът, дафиновият лист и виното. Сосът се подправя със сол, черен пипер и захар и се оставя да поври, докато се сгъсти.
Кълновете се поставят на дъното на подходяща тавичка, заливат се с доматения сос, отгоре се поръсва босилекът и се нарежда моцарелата. Запича се за 20 мин. в загрята фурна на 180°С.
6 | 0 |