Днес ще ви предложим една сладко-солена версия на италианската фокача.
За 2 фокачи са ви нужни:
- 8 смокини
- 1 супена лъжица пудра захар
- 11 гр. мая
- 500 грама брашно
- 1 супена лъжица сол
- зехтин
- 2 кафени лъжички прясна мащерка
- 1 кафена лъжица морска сол
Накиснете маята и захарта в гореща вода. Оставете да постоят около 5 минути.
В купа смесете брашното и солта. Изсипете и маята и захарта. Измесете тестото, докато спре да лепне.
Разделете тестото на топки и ги сложете да постоят за час в намазнена тавичка.
Измийте и разрежете смокините на парчета. Сложете ги вътре в топките заедно с мащерката и солта.
Време е за печене. Печете на фурна на 200 градуса.
След около 15 години е време за похапване!
Приятен апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |