Днес ще ви предложим рецепта за хрупкаво пилешко месо с лют сос, което ще ви накара да си оближете пръстите!
Необходими продукти:
500 грама пилешки гърди и бутчета
2 чаши мътеница
1/3 чаша нарязан лук
4 скилидки чесън
1/8 чаша розмарин
2 чаши брашно
1 ч. л. джинджифил
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. бял пипер
1/2 ч. л. босилек
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. лук на прах
1 ч. л. кафява захар
1 ч. л. сол
3 ч. олио
1/2 ч. бекон
1/3 ч. лук
1/4 ч. червена чушка, нарязана
2 с. л. оцет
1/2 с. л. червен лют пипер на люспи
1 с. л. мед
1/8 чаша вода
50 грама Рапини
Начин на приготвяне:
Измийте месото и обезкостете бутчетата.
Сложете мътеницата, 1/3 чаша лук, 3 скилидки чесън, розмарина в дълбок съд. Сложете и месото вътре и го оставете да престои 30 минути.
В друг дълбок съд сложете брашното, джинджифила, червения пипер, белия пипер, босилека, чесъна на прах, лука на прах, ригана и кафявата захар. Разбъркайте добре.
Потопете местото в тази смес, така че да се полепи от всички страни.
Загрейте олиото в дълбок тиган. Когато достигне висока температура, сложете месото и пържете до златисто.
Поръсете го с малко сол и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 5 минути.
Междувременно нарежете бекона и го сложете в един тиган. Добавете и 1/3 чаша лук. Запържете за няколко минути и добавете и рапините.
Гответе, докато омекнат.
Наречете чушката на ситно и добавете и нея в тигана. Поръсете с оцета.
След няколко минути извадете сместа от тигана.
Нарежете месото на ленти.
Добавете 1 с. л. олио в тигана и го загрейте.
Добавете 1 скилидка чесън, нарязана на ситно и червения лют пипер. Добавете меда и разбъркайте.
Добавете и водата и разбъркайте отново, като овкусите със сол.
Вземете една чиния, сложете сместа с бекона, отгоре наредете месото и накрая залейте с лютия сос.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |