При всички десетки известни рецепти за чийзкейк, избрахме за вас многократно изпробвана и ужасно вкусна такава - с черни череши и маслени бисквити за блата.
Не бройте калориите, а се насладете без да се съпротивлявате. Ето такива десерти са черешката на тортата в иначе солените и изнервени дни, за това - бързо слагайте готварските шапки!
Блат:
250 г маслени бисквити
60 г бадеми
3 с. л. Кафява захар
60 г краве масло
Плънка:
600 г извара
150 г заквасена сметана
2 ч. ч. Кафява захар
1 ванилия
3 яйца
Топинг:
350 г (1 бурканче) органично сладко от цели череши
Как се приготвя?
Блата
Натрошете на ситно бисквитите и бадемите - това става с помощта на плик, в който се поставят бисквитите и кухненски чук - бързо и лесно. Сложете в кухненски робот маслото, захарта и бисквитите и ги размесете, а така получена, изсипете сместта в тава и притиснете към дъното. Печете 15 минути на 220 градуса.
Плънката
Разбийте сметаната и изварата с миксер, докато получите хубава, гладка смес, а след това добавете захарта и ванилията. Накрая идва ред на яйцата, които се прибавят чрез непрекъснато бъркане. Разстелете готовата смес върху изпечения блат и печете още 25-30 минути при по-слаба фурна - 150 градуса.
След като изпечете и плънката, изчакайте сладкиша да се охлади до стайна температура и намажете с последната съставка - сладкото от череши.
Сложете чийзкейка в хладилник за поне 3 часа, а най-добре - за цяла нощ. Сутринта ще имате най-вкусния и калоричен старт на деня!
14 | 0 |