Първото нещо, което си помислихме, когато чухме "шоколадова пица", беше: "лоша идея". Оказва се обаче че звучащото странно кулинарно предложение, би могло да ни спаси, когато имаме нужда от бърз и лесен десерт или ако, за съжаление, не притежаваме особени готварски умения при приготвянето на торти.
Необходими продукти:
полуготово тесто за пица
течен шоколад
1 банан
50 гр. ядки по избор – бадеми, лешници, фъстъци
слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
В предварително намазнена тавичка разстелете тестото. Оставете да се пече на 220°C докато придобие златист загар (около 20 мин.)
След като извадите още горещото тесто от фурната, намажете с течния шоколад. Върнете обратно за около 1 минута.
Украсете с бананите и натрошените ядки.
Идеи:
Може да замените банана с ябълка или ягоди – съчетанието бял течен шоколад с ягоди е истинска хармония на вкусовете.
20 | 3 |