През летния сезон салатите са предпочитано ястие, защото са леки, свежи и много вкусни. Ако изборът между солено и сладко е труден за вас, предлагаме ви лесно решение - съчетайте и двете!
Необичайната салата, чиято рецепта представяме днес, е лесна за приготвяне и много изкушаваща. Приятни мигове в кухнята, а след това и на масата!
Продукти:
1 чаша бадеми, ситно нарязани
2 скилидки чесън, смлян
1 чаена лъжичка мед
1 чаена лъжичка горчица
1/4 чаша оцет от нар
2 супени лъжици винен оцет
2 супени лъжици кафява захар
1 чаша зехтин
1 маруля
1 кг пресни ягоди, нарязани
150 гр сирене "Фета"
Начин на приготвяне:
В тиган, на средно висока температура, запържете бадемите, като постоянно разбърквате.
В отделен съд пригответе дресинга, като смесите чесъна, меда, горчицата, двата вида оцет, кафявата захар и зехтина.
Накрая, в голяма купа смесете препечените бадеми, марулята, ягодите и сиренето "Фета". Залейте с дресинга и ястието е готово за сервиране.
5 | 1 |