Ще заобичате марулята от тази пролет

Ще заобичате марулята от тази пролет

Ще заобичате марулята от тази пролет

Как ви звучи пролетна салата с маруля, яйца и риба тон? Вкусно! Не само, че си мислим за тази салата с носталгия за пролетта и за по-топлото време, но тя е и ужасно полезна. Основно заради марулята.

 

Марулята (позната като зелена салата) е богата на витамините А, B1, В2, C, D и E и съдържа 1.2% белтъчини, 1.8% въглехидрати и минерални соли. Поради тази причина зелената салата е особено полезна през пролетта, когато организъм ни има голяма нужда от възстановяване на защитните си сили след сезона на настинките.

 

Марулята също така е богата на желязо и магнезий, както и на калциеви соли, които помагат за разтварянето на мастните натрупвания и за отделянето на стомашни сокове. Поради тази причина диетолозите препоръчват зелената салата да се сервира в началото на храненето. Сокът от маруля е подходящи за хора, които страдат от понижена киселинност на стомаха. 

 

Друга важна съставка на марулята е лецитинът, който помага за изграждането на мозъчната тъкан. Силицият и флуорът пък правят кожата и косата ни по-красиви. 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay