Да пропуснеш Упи Голдбърг - груба грешка

Упи Голдбърг е ядосана

Да пропуснеш Упи Голдбърг - груба грешка

Когато Упи Голдбърг зърна скорошна статия в New York Times, която дискутира липсата на расово разнообразие в последните номинации за награди Оскар, тя логично очаква да види името си там.

 

За съжаление на изданието, 55-годишната актриса, която през 1990 година спечели Оскар за ролята си във филма "Ghost”, не присъства като пример в публикацията.

 

"Срам ме е да кажа, че ужасно ме наранихте", сподели Голдбърг на View Monday. "Когато спечелиш Оскар – това е голямoто ти постижение за един живот, това е твоето наследство. Аз винаги ще бъда носителката на награда Оскар – Упи Голдбърг, а бях отхвърлена и изтрита от критиците на New Your Times, които очаквах да знаят повече."

 

Порицавайки критиците за небрежното им отношение и работа, Упи започва да изброява постиженията си. Истината е, че статията в Times прави препратки към няколко афроамериканци, които са носители на престижната награда, включително – Холи Бери, Дензъл Уошингтън и Морган Фрийман, всеки един от които е получил своето признание след 2002 година.

 

"Не само, че съм носител на Оскар", каза Упи като направи пауза, за да извади статуетката си. " Направила съм над 50 филма. Номинирана съм два пъти, единият от които спечелих."

 

"Това не е някаква скрита информация и тези двама критика, които са главните филмови критици на Times... трудно би било да не вземат думите ми лично. Има много неща, които хората казват, има и такива които не казват, но това тук си е небрежна и лоша журналистика."

 

"Народа на Сомалия знае за моя Оскар, този на Китай също знае", продължава актрисата.

 

В отговор на порицанието на комедийната актриса, в понеделник говорител на New York Times отговори на Голдбърг с изявление в Entertainment Weekly:

 

"Грешка има само за онези, които четат историята грешно", пише в изявлението. "Целта на материала не е да назове всеки чернокож актьор спечели л Оскар, а да направи сравнение между броя на тези, които са спечелили преди 2002 (включително) и тези, които са спечелили след това.

 

"Публикацията много ясно пояснява, че през последните 73 години, преди 2002 – само 7 чернокожи актьора са спечелили Оскар."

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay