Чести греши при направата на здравословно смути

Чести греши при направата на здравословно смути

Грешките при направата на смути могат да направят здравословната и богата на хранителни вещества закуска в нещо, което е здравословно като сладолед. Искате ли да направите вашето смути възможно най-пълно с хранителни вещества, като същевременно да бъде вкусно? Ето как можете да се справите.

Грешка: Твърде много плодове

Често хората правят коктейли с много плодове, което може да създаде дисбаланс с други хранителни вещества. Няма нищо лошо в плодовете, но искате да сте сигурни, че в смутито ви има още протеини и здравословни мазнини. В противен случай смутито ви няма да бъде достатъчно хранително, за да бъде наистина засищащо или питателно. Следвайте тази формула за смути: протеин + здравословни мазнини + плодове + зеленчуци. Можете да експериментирате с видовете на всеки, но спазването на тази структура ще гарантира, че има добър баланс на хранителните вещества.

Грешката: Няма достатъчно протеини или здравословни мазнини

Много хора правят смутитата си твърде тежки с въглехидрати и не с достатъчно протеини или здравословни мазнини. Въглехидратите се усвояват по-бързо от протеините и здравословните мазнини, така че ако смутито ви няма тези хранителни вещества, вероятно ще сте гладни не след дълго след изпиването на напитката. Киселото мляко или ядковото масло (бадемово или фъстъчено) създават по-богата текстура.

Грешката: Пренебрегване на размера на порцията

Размерът на порцията може да бъде лесно определен, когато се храните с твърда храна. Но когато тя е течна, много хора не могат да преценят количеството. Затова помислете за количеството на всяка съставка, която слагате в смутито.

Грешката: Смути може да се прави само с пресни плодове и зеленчуци

Разбира се, че е плюс, ако съставките, които използвате, са пресни. Но е голяма грешка да игнорирате замразените плодове и зеленчуци. За да не забравяте за тях, дръжте ги на достъпно място във фризера, за да ги виждате всеки път, когато надникнете вътре. Така ще се сетите за тях, когато решите да правите смути. Любими замразени зеленчуци на мнозина са спанак и броколи.

Ключът към вкусното смути е постигането на баланс. Нека храната бъде толкова вкусна, колкото и здравословна е. Дори да избягвате тези грешки, имате свобода за експерименти. Това е най-забавната и най-вкусната част!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay