Британско изследване сочи, че жените, които включват в менюто си достатъчно чесън, кромид и праз лук, са изложени на понижен риск от развитието на остеоартрит. Добра новина за здравето ни, лоша за дъха!
Проучването на специалисти от Кралския колеж в Лондон и университета на Източна Англия не само подчертава защитния ефект на тези зеленчуци срещу остеоартрит, но и разкрива потенциала за използването на съединения от чесъна в разработването на нови методи за лечение на болезненото ставно заболяване.
Остеоартритът причинява болки и инвалидност като засяга бедрата, колената и гръбнака. Заедно с остеопорозата е едно от онези коварни костни заболявания, които засягат жените в средна или напреднала възраст. До този момент и за двете няма ефективно лечение.
0 | 0 |