Пастата си е паста, но понякога ни хрумват нестандартни идеи по отношение на смесването на вкусове. Не сме си представяли, че пестото и соевия сос биха вървели ръка за ръка, но ето, че и това се случи. Предлагаме Ви необичайна идея за азиатски нудли с босилек, които не са за изпускане!
Необходими продукти:
Един пакет китайски нудли с яйца
1/2 c. несолени печени бадеми
1 с.л. съчуански пипер на зърна,смлян
Пресен босилек
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
1/2 ч.ч. бял или черен пипер
4 с.л. соев сос
2 с.л. сусамово масло
2-3 ц.л. слънчогледово олио
Сол на вкус
Един пакет китайски нудли с яйца
Препечени сусамови семена, за гарнитура
Начин на приготвяне:
В кухненски робот се смесват бадемите, смленият съчуански пипер, босилекът, чесънът и черният пипер до фина консистенция. Добавете соевия сос и сусамовото масло и докато машината работи, налейте олиотото. В голям съд с вряща подсолена вода сварете нудлите до алденте, изцедете и прехвърлете в голяма купа.
Добавете пестото в купа и разбъркайте, докато се комбинират. Добавете ¼ чаша от водата от нудлите. Гарнирайте с препечени сусамови семена преди сервиране.
0 | 0 |