Веган хляб с банани

Рецепта за суров хляб без млечни продукти

Веган хляб с банани

Знаем, че определена част от читателите ни се хранят според различни хранителни принципи. Някои от вас най-вероятно са избрали веган течението за своето меню. Тъй като осъзнаваме този факт, се опитваме да ви предоставяме рецепти, които ще се впишат във вашата хранителна философия.

Поредната такава е рецептата за веган хляб, приготвен от елда и банани.


Необходими продукти:
1 банан
2 ч.ч. кълнове елда
1 ч.ч. орехи
5 фурми без костилки
½ ч.л. сол

Начин на приготвяне:
Покълналата елда се изплаква и се поставя в кухненски робот, заедно с останалите продукти.

След като се разбърка добре, сместа се разстила на тънък слой върху кухненска хартия и се оставя на стайна температура в продължение на 6 часа, за да се изпари влагата от тестото.

Обръща се от другата страна и отново се оставя на същото място за 3 часа.

Хлябът се консумира без да се пече. 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay