Знаем, че определена част от читателите ни се хранят според различни хранителни принципи. Някои от вас най-вероятно са избрали веган течението за своето меню. Тъй като осъзнаваме този факт, се опитваме да ви предоставяме рецепти, които ще се впишат във вашата хранителна философия.
Поредната такава е рецептата за веган хляб, приготвен от елда и банани.
Необходими продукти:
1 банан
2 ч.ч. кълнове елда
1 ч.ч. орехи
5 фурми без костилки
½ ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Покълналата елда се изплаква и се поставя в кухненски робот, заедно с останалите продукти.
След като се разбърка добре, сместа се разстила на тънък слой върху кухненска хартия и се оставя на стайна температура в продължение на 6 часа, за да се изпари влагата от тестото.
Обръща се от другата страна и отново се оставя на същото място за 3 часа.
Хлябът се консумира без да се пече.
2 | 0 |