В последния ден от виртуалната ни кулинарна обиколка из малките улички и огромните квартали на Индия ще ви предложим една от най-любимите рецепти на местните - така нареченото пиле Тандури. Заредете се с вдъхновение и по щипка от най-ароматните подправки и запретвайте ръкави.
Необходими са ви:
8 броя пилешки гърди
1 ½ ч.ч. кисело мляко
2 скилидки чесън
1 ч.л. джинджифил
¼ ч.ч. кромид лук кромид
1 ч.л. горчица
¼ ч.л. кардамон на прах
¼ ч.л. кориандър
½ ч.л. сол
черен пипер
3 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти без пилето. Можете да ги разбиете в кухненски робот, като първо трябва да пресовате чесъна и джинджифила.
Сместа изсипете върху предварително измитите и почистени пилешки гърди, поставени в купа. Мариновайте сместа за най-малко 1 денонощие в хладилник.
Подредете пилешкото в плитка тава за печене.
Печете на 190 градуса за около 40 минути.
Поднесете с индийски хляб наан или предварително сварен ориз басмати.
Още индийски вкуснотии може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
0 | 0 |