Въпреки че каймата е страхотна, понякога се нуждаем от малко почивка. Лазанята, която ще ви предложим е като традиционната, но вместо кайма се слага пуешко месо.
Необходими продукти:
1 пакет кори за лазаня
сол
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1 глава лук, нарязан на ситно
2 с. л. доматена паста
500 гр. пуешко месо
1 консерва домати
1/4 ч. босилек, пресен
1 опаковка рикота
1/2 ч. пармезан
2 с. л. магданоз
1 яйце
500 гр. моцарела
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера сварете корите за лазаня, според инструкциите на опаковката. Изцедете ги от водата и го сложете върху хартия за печене в една тава.
В голям тиган загрейте зехтина. Добавете лука и гответе, докато омекне, около 5 минути. Добавете доматената паста и пуешкото месо. Гответе около 6-7 минути. Добавете доматите и босилека. Ако сместа е прекалено гъста, може да добавите малко вода. Подправете със сол и черен пипер и оставете да къкри 20 минути.
В една купа смесете рикотата, яйцето, пармезана, магданоза и чесъна и подправете със сол и черен пипер.
На дъното на тавата сложете тънък слой от соса. Наредете един ред от корите за лазаня, покрийте ги със сос и със сместа с рикота и пармезан. Повторете това, докато продуктите свършат, като завършвате с моцарела.
Печете около 35 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |