Лазанята е едно от най-вкусните италиански ястия. Лазаня Болонезе определено е най-популярната, но има и други рецепти за лазаня, които ще ви очароват.
Рецептата, която ще ви предложим, е за лазаня със зеленчуци. В нея няма месо, но това в никакъв случай не означава, че не е вкусна. Освен това се приготвя бързо и лесно.
Ето как да приготвите вкусна зеленчукова лазаня:
Необходими продукти:
1 пакет кори за лазаня (500 грама)
2 моркова
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
2 средно големи тиквички
1 червена чушка
1 зелена чушка
800 мл домати
300 грама настърган кашкавал
2 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте, почистете и нарежете на ситно морковите, лука, чесъна, тиквичките и чушките.
Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете лука, чесъна и морковите и гответе 5 минути, докато омекнат.
Добавяме нарязаните тиквички и чушки и гответе още 5 минути.
Прибавете доматите, като запазите 3-4 с.л., и оставете да къкри за около 15 минути, докато се получи гъста смес. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Махнете тигана от котлона и включете фурната да загрява на 180 градуса.
Сложете голяма тенджера с вода на котлона и оставете да заври.
Подгответе си тавичка и сложете заделените домати на дъното. Започнете да редите лазанята, като първо потапяте корите във врящата вода за 20-30 секунди. Лазанята се реди по следния начин: кори, зеленчуци, кашкавал, кори. Накрая поръсете с настърган кашкавал.
Печете около 30 минути, докато кашкавалът се запече.
Когато я извадите от фурната, оставете да престои още поне 30 минути, тъй като продължава да се готви.
Сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |