Пържените тиквички са доста характерно и не съвсем здравословно лятно ястие. Признаваме си обаче, че от време на време си позволяваме това изкушение, гарнирано с вкусен сос от кисело мляко, майонеза, копър и чесън.
Открихме обаче, че можем успешно да заменим пържените тиквички с печени. Резултатът отново е много вкусен, но по-щадящ и сърцето, и фигурата.
Необходими продукти:
2 тиквички
½ кг картофи
2 моркова
олио или зехтин
1 зеленчуков бульон
магданоз
сол
За соса:
1 майонеза
2-3 лъжици кисело мляко
2-3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките, картофите и морковите и ги изсипете в подходяща, предварително намазнена, тава.
Поръсете с бульона, солта и магданоза и ги разбъркайте.
Сипете вода, така че да стига малко под нивото на зеленчуците.
Печете на умерена фурна, докато картофите омекнат.
За соса:
В голяма купа смесете майонезата, киселото мляко и чесъна. Разбъркайте добре и охладете за няколко часа. Това е!
Ако искате да продължаваме да ви споделяме интересни и лесни рецепти, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!
7 | 0 |