Пилешко филе на тиган с ароматни подправки и ньоки

Пилешко филе на тиган с ароматни подправки и ньоки

Пилешко филе с ароматни подправки и кремообразен сос - звучи като чудесна и лесна идея за вечеря. Ето как да си приготвите тази вкусотия, от която цялото ви семейство ще си оближе пръстите.

Необходими продукти:

700 г пилешки гърди без кожа

Сол

Черен пипер

2 с.л. зехтин

Една малка глава шалот, нарязана на кубчета

250 г гъби

2 скилидки чесън

Прясна мащерка

Сушен риган

Домашен пилешки бульон

Люспи червен пипер

Пакет ньоки

Настъргана моцарела

Пармезан

250 г бейби спанак

Начин на приготвяне:

Подправете пилето от двете страни със сол и черен пипер. В голям тиган на средна степен загрейте една супена лъжица олио. Добавете пилешкото месо и гответе до златисто, по 4 минути на всяка страна. Извадете от тигана.

Намалете котлона и добавете още една супена лъжица олио. Сложете шалота и гъбите и гответе до златисто в продължение на около 5 минути. Добавете чесън, мащерка и риган и гответе още една минута. Добавете бульон и разбъркайте. Оставете да къкри и подправете със сол, черен пипер и щипка люспи червен пипер. Сложете ньоките и върнете пилето в тигана. Оставете да къкри, докато пилето се свари и вътрешната температура достигне 165 °, 8 до 10 минути, като се разбърква от време на време. Извадете пилето от тигана.

Добавете сирената и разбъркайте, докато се разтопи, след това сложете спанака и разбъркайте, докато омекне. Нарежете пилешкото филе и върнете в тигана. Подправете с още сол и черен пипер на вкус.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay