Пилешко филе с ароматни подправки и кремообразен сос - звучи като чудесна и лесна идея за вечеря. Ето как да си приготвите тази вкусотия, от която цялото ви семейство ще си оближе пръстите.
Необходими продукти:
700 г пилешки гърди без кожа
Сол
Черен пипер
2 с.л. зехтин
Една малка глава шалот, нарязана на кубчета
250 г гъби
2 скилидки чесън
Прясна мащерка
Сушен риган
Домашен пилешки бульон
Люспи червен пипер
Пакет ньоки
Настъргана моцарела
Пармезан
250 г бейби спанак
Начин на приготвяне:
Подправете пилето от двете страни със сол и черен пипер. В голям тиган на средна степен загрейте една супена лъжица олио. Добавете пилешкото месо и гответе до златисто, по 4 минути на всяка страна. Извадете от тигана.
Намалете котлона и добавете още една супена лъжица олио. Сложете шалота и гъбите и гответе до златисто в продължение на около 5 минути. Добавете чесън, мащерка и риган и гответе още една минута. Добавете бульон и разбъркайте. Оставете да къкри и подправете със сол, черен пипер и щипка люспи червен пипер. Сложете ньоките и върнете пилето в тигана. Оставете да къкри, докато пилето се свари и вътрешната температура достигне 165 °, 8 до 10 минути, като се разбърква от време на време. Извадете пилето от тигана.
Добавете сирената и разбъркайте, докато се разтопи, след това сложете спанака и разбъркайте, докато омекне. Нарежете пилешкото филе и върнете в тигана. Подправете с още сол и черен пипер на вкус.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |