Ето как да приготвите най-вкусното пълнено агнешко бутче.
Необходими продукти:
1 агнешко бутче (около 2- 2.5 кг)
1 глава лук
140 мл олио
1 ч.л. девисил
2 стръкчета розмарин
1 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер
1 чаша бира (250 мл)
200 грама гъби
200 грама ориз
1 ч. спанак
2 моркова
1 кг картофи
Начин на приготвяне:
Комбинирайте 100 мл олио с червения пипер, малко черен пипер, малко сол и девисила.
С тази смес ще намажете агнешкото бутче, след като го измиете и подсушите.
Междувременно загрейте останалото олио в тиган и запържете лука. Добавете спанака, ориза, гъбите и останалите подправки. Добавете около 400 мл вода и оставете оризът да се сготви.
Направете прорез в агнешкия бут и го напълнете с готовата плънка. Зашийте с помощта на игла и дебел конец.
Намажете месото с подготвената смес от подправки и го сложете в голяма тава.
Полейте с бирата и около 300 мл вода.
Печете на 180 градуса, под фолио, около 2 часа.
След това добавете картофите и морковите, нарязани на едро и печете до пълното им сготвяне.
Добър апетит и весел празник!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |