Пълнено агнешко бутче

Пълнено агнешко бутче
pixabay

Ето как да приготвите най-вкусното пълнено агнешко бутче.

Необходими продукти:

1 агнешко бутче (около 2- 2.5 кг)

1 глава лук

140 мл олио

1 ч.л. девисил

2 стръкчета розмарин

1 ч.л. червен пипер

сол и черен пипер

1 чаша бира (250 мл)

200 грама гъби

200 грама ориз

1 ч. спанак

2 моркова

1 кг картофи

Начин на приготвяне:

Комбинирайте 100 мл олио с червения пипер, малко черен пипер, малко сол и девисила.

С тази смес ще намажете агнешкото бутче, след като го измиете и подсушите.

Междувременно загрейте останалото олио в тиган и запържете лука. Добавете спанака, ориза, гъбите и останалите подправки. Добавете около 400 мл вода и оставете оризът да се сготви.

Направете прорез в агнешкия бут и го напълнете с готовата плънка. Зашийте с помощта на игла и дебел конец. 

Намажете месото с подготвената смес от подправки и го сложете в голяма тава. 

Полейте с бирата и около 300 мл вода. 

Печете на 180 градуса, под фолио, около 2 часа.

След това добавете картофите и морковите, нарязани на едро и печете до пълното им сготвяне.

Добър апетит и весел празник!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay