Спомняте ли си Яна, татко и мама от "Голямата маняна"? Ако все още не сте се запознали с тяхната невероятна приключенска история, направете го тук.
Днес ще ви разкажем още съвсем мъничко за пътешествието на Васко, Ели и тяхната очарователна дъщеричка Яна. Така да се каже, ще погледнем нещата от вкусната им страна. Разпитахме семейството за подробности около кулинарните им изживявания по света.
Какво ядеше Яна? А вие?
Всички ядяхме местна кухня, която варираше според държавата, но като че ли навсякъде включваше много ориз и боб. Освен това, наблягахме на пресни тропически плодове – банани, ананаси, манго, папая, и др.
Какви са любимите ви напитки?
Бира и тъмен ямайски ром. А на Яна – вода.
Ели, би ли споделила рецепта за ястие, което си опитала на другия край на света и се е превърнало в твое любимо?
О, да. Върнахме се с много любими рецепти, но безспорният фаворит се нарича "шакшука". Това е ястие характерно за близкия Изток и Северна Африка, което Васко научи от единия си спътник на яхтата.
Приготвя се сос от пресни или консервирани домати с няколко лъжици доматено пюре, много чесън, и се подправя обилно с червен пипер.
Накрая в тигана с врящия сос се чукват няколко цели яйца и се оставя няколко минути докато се сготвят.
Отгоре може да се поръси с пресен магданоз или сирене. Уникално вкусно!
За още интересни истории и рецепти се присъединете към Jenite.bg във фейсбук!
1 | 1 |