Сос "Болонезе” - един от най-разпространените "приятели” на спагетите. Има много вариации на тема "Болонезе”, но каймата и доматеният сос остават неизменна част от вкусния сос. Ще ви представим една рецепта за импровизирани спагети, като сме добавили и още "магии” към традиционната рецепта.
Необходими продукти
500 гр кайма
2 скилидки чесън
2 моркова
1 гл. лук
½ опаковка спагети
3 гр настърган кашкавал
1 чаша червено вино
½ кг белени домати или доматено пюре
сол
черен пипер
100 гр зелени маслини
3-4 кис. краставички
Начин на приготвяне
Нарежете лука и морковите на ситни кубчета. След това смачкайте и чесъна. На дъното на тенджера сипете олиото и оставете на силен огън. След като мазнината се загрее, изсипете каймата и морковите. Трябва да пържите месото до златисто. Добавете лука и чесъна и ги оставете да омекнат.
Изчистете доматите и ги нарежете на дребно. Ако не си падате по истински такива, разбийте с вода доматено пюре в голяма чаша. Изсипете и доматения сок в тенджерата. Може да намалите силата на котлона. Оставете соса леко да заври и добавете сол и черен пипер.
След това добавете и чашата червено вино. Нарежете на ситно киселите краставички и зелените маслини. Малко преди да изключите вашия сос "Болонезе”, добавете и последния щрих - нарязаните зеленчуци.
Съветваме ви да сложите настъргания кашкавал върху топлите спагети, за да се разтопи. А върху тях и горещия сос.
Тези "Болонезе” се готвят за около час. В този случай можем да бъдем спокойни, изпълнили сме изискването на италианците за правенето на сос за 1 час.
6 | 0 |