Ще ви представим една малко по-нетрадиционна рецепта за свинско месо. В рецептата са включени и сини сливи, червен лук и рукола. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
4 свински пържоли
1/2 ч. + 1 с. л. оцет
4 с. л. зехтин
4 сливи, нарязани на тънко
1/2 глава червен лук, нарязан на тънко
1 с. л. балсамов оцет
2 с. л. кафява захар
сол
черен пипер
1 ч. л. горчица
6 ч. рукола
пресни листа от мащерка
Начин на приготвяне:
Вземете една купа и сложете пържолите вътре. Залейте ги с 1/2 ч. оцет и ги оставете да се мариноват.
В голям тиган, на средна температура загрейте зехтина. Добавете сливите и лука и гответе, докато омекнат, около 5 минути. След това добавете балсамовия оцет и кафявата захар и продължете да готвите до златисто. Махнете от котлона и подправете със сол и черен пипер.
Включете скарата, поръсете месото със сол и черен пипер и го изпечете. Печете по около 5 минути от всяка страна.
Междувременно в една купа смесете горчицата и останалата лъжица оцет. След това добавете и останалия зехтин. След това добавете руколата и разбъркайте, докато се покрие добре със сместа.
Сложете лъжица сливи, една пържола и сложете листо мащерка.
Сервирайте със салата от рукола.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |