Свинско филе с киноа пилаф

Киноата, обсипана със семена от нар, придава празнична нотка на перфектно приготвеното свинско месо. 

Свинското филе е доста сухо, но когато се приготви правилно, е изключително вкусно. 

Ето как да приготвите това ястие, което е достойно за празнична вечеря: 

Необходими продукти: 

2 с.л. зехтин

1 скилидка чесън 

1 1/2 ч. киноа

4 ч. спанак

2 парчета свинско филе, нарязани на по 4 филийки

сол и черен пипер

2 с.л. бял винен оцет

2 с.л. портокалов мармалад

2 ч.л. дижонска горчица

1/2 ч. семена от нар

Начин на приготвяне:

Загрейте 1 с.л. зехтин в в средно голяма тенджера. Добавете чесъна и гответе, като разбърквате от време на време, докато се препече, около 2 минути. Добавете киноата и гответе според указанията на опаковката. Намачкайте с вилица и добавете измития и нарязан спанак.

Докато киноата се готви, загрейте останалия зехтин в дълбок тиган. Подправете свинското месо с ½ чаена лъжичка сол и черен пипер и гответе, докато покафенее от всички страни, около 12-14 минути.

Междувременно в малка купа разбийте оцета, мармалада и горчицата. Прехвърлете свинското месо върху дъска за рязане и оставете да почине 5 минути. Изхвърлете мазнината, останала в тигана. Добавете сместа от горчица в тигана и оставете да къкри, докато се сгъсти, 2 до 3 минути. Намажете с четка свинското месо.

Сервирайте месото върху киноата и поръсете със семената от нар.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay