Спагети Карбонара с тиква

Спагети Карбонара с тиква

Сезонът на тиквата е тук! Нямате си е представа какво предстои да видите тук!

Започваме с есенен прочит на популярната рецепта за спагети карбонара!

Необходими продукти:

1 ч.ч. пюре от тиква

1/2 ч.ч. прясно настърган пармезан,

3 големи жълтъка

Прясно смлян черен пипер

Сол

Един пакет спагети

6 филийки бекон, нарязани на кубчета

Начин на приготвяне:

В средна купа разбийте заедно тиквата, пармезана и яйчните жълтъци. Добавете малко черен пипер.

Сложете на котлона голяма тенджера с подсолена вода да заври. Добавете спегетите и варете докато станат ал денте, според указанията на опаковката. Запазете около 1 ½ чаши вода от пастата, след което я отцедете.

Междувременно в голям тиган на среден огън запържете бекона, докато стане хрупкав. Извадете го с решетъчна лъжица и го отцедете върху покрита с кухненска хартия чиния. Запазете мазнина от бекона в тигана. Добавете отцедена паста в тигана с мазнината, като разбъркате.

Върнете тигана на слаб огън, за да се затопли мазнината, ако е необходимо, след това отстранете от огъня, преди да добавите тиквената смес. Добавете ¾ чаша от водата на пастата към тиквената смес, за да я разредите, след това я добавете към спагетите и разбъркайте. Добавете допълнително вода пт пастата, докато получите кремообразен сос. Добавете бекона и разбъркайте.

Поръсете с още пармезан и поднесете!

Приятен апетит!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay