Яхнията е едно от най-вусните ястия. Със зеленчуци, месо и сос, тя спада към семейството на манджите. Но е много питателна и вкусна, особено в студените дни. Затова ще ви предложим една рецепта за яхния с месо и картофки.
Необходими продукти
7-8 картофа
1 глава лук
2 моркова
400 гр свинско месо
50 мл олио
½ буркан грах
1 кубче зеленчуков бульон
3 с.л. доматено пюре
½ с.л. червен пипер
сол и черен пипер
Начин на приготвяне
Нарежете морковите и лука на дребно, а свинското месо - на кубчета. В дълбока тенджера с нагорещена мазнина запържете морковите с месото, докато свинското побелее. Добавете и лука да се задуши. Картофите нарежете на дълги ивици и ги добавете при другите продукти. След като разтворите кубчето бульон, го изсипете в тенджерата и оставете зеленчуците и месото да поврят за около 20 минути.
През това време направете доматения сос. Разбийте доматеното пюре с вода в голяма чаша. Добавете черния и червения пипер, също така и солта.
След като картофите са поомекнали, добавете доматената смес в тенджерата. Оставете да поври още 15 минути на слаб огън. След това добавете и добре отцедения грах. Оставете яденето на котлона за още 6-7 минути.
Това е бързо и лесно ястие. Изглежда доста "народно” и затова е много, много вкусно.
10 | 0 |