Сладките картофи са далечен роднина на картофите и имат много полезни свойства. Те съдържат антиоксиданти, витамини, фолиева киселина, която е много полезна за бременните и тези, които правят опити за бебе. Сладките картофи също така са богати на...
Рецептата, която ще ви представим днес, притежава невероятното свойство буквално да сгрява сетивата и душата. Ароматната ѝ композиция е способна да очарова всекиго, а балансираният ѝ вкус е идеална компания за чаша вино до топлата камина. Ето я и...
След като в рамките на виртуалната ни кулинарна екскурзия из Централна Европа вече посетихме Унгария и Чехия, днес се отправяме малко пò на изток, за да ви запознаем отблизо и с полската кухня. Предлагаме това да стане чрез тази интересна...
Съчетанията между сладко и кисело, солено и сладко и т.н. далеч не са най-странните неща, с които можете да се сблъскате в света на кулинарията. Срещат се всякакви рецепти, които използват съвсем неочаквани продукти в осъществяването на уж...
Да, знаем, че звучи странно. Бекон и ананас - на кого би му хрумнала тази идея? Не забравяйте обаче, че екзотичният плод отдавна е започнал да си пробива път към по-солените ястия. Пицата с ананас е любима на мнозина, а други не пропускат да...
Определено можем да кажем, че с настъпването на зимата дойде и сезонът на топлите напитки и уютните вечери вкъщи. А какво по-хубаво от това в края на работния ден да наградите себе си и семейството си с вкусна домашно приготвена супа?Гарантираме ви,...
Ако сте готови да приготвите най-големия бургер, няма смисъл да спирате дотам. Вижте само колко симпатично изглежда по-малкият му брат близнак!
Понякога се чувстваме объркани, когато наоколо се появи един от онези хора, които четат етикетите на храната, пресмятат калории и други хранителни стойности и чак тогава хапват нещо.Опитаме ли да се поинтересуваме какво пише на етикетите, разбираме...
Знаем колко е важно за една домакиня да се представи добре пред гостите си. Затова днес ви представяме оригинална идея за салата, която колегите от Kulinar.bg ни споделиха. Впрочем по-точно е тя да се нарече "солена торта". И имайте предвид, че...
Вчера поставихме началото на нашата Седмица на супата. Картофено-лучената гозба беше специално за онези от вас, които не планират да ядат месо преди 25-ти декември. Няма да пренебрегнем и любителите му обаче. За тях, заедно с колегите от Kulinar.bg,...
Ако сте чули нещо за швейцарска кухня, вероятно е ставало дума за шоколад или сирена. А ако не е било за нито едно от двете, тогава са били споменати хрупкавите картофени палачинки рьощи. Като отворихме дума, ще ви разкажем как точно се приготвят....
Първо е яйцето, разбира се - този въпрос поне не е философски сложен. Но и сега не е моментът да умуваме за кокошките, яйцата, хората и маймуните. Време е да запретнем ръкави и да се ориентираме към подготовка на великденската трапеза. А яйцата са...
Пиперада е много популярно ястие в Испания, което често се сервира върху препечена филийка в тапас баровете. Разбира се, у нас лесно ще го използваме за обяд или вечеря. Все пак и ние си имаме вкусни препечени филийки, без претенции да носят...
Чикагски производител пусна на пазара първия одеколон с аромат на бекон..., защото какво по-хубаво от това да излезеш сутрин, миришейки на прасе?
Новото ухание има това предимство, че може успешно да се използва и от двата пола, така че те...
Групата Епик Мийл Тайм, която си е поставила за цел "да създаде най-епичните храни и след това да ги изяде", надмина себе си с бургер със 140 000 калории.
Видеото с приготвянето на бургера за два дни вече е гледано от близо 1 милион души....