Есента може да идва с пълна скорост, навън да е ветровито, дъждовно и студено, но това не означава, че ще се откажем да похапваме сладко. Рецептата днес е за тулумбички, които са любими на много от нас. Оказа се, че не се правят толкова трудно и си...
Иска ни се или не, лятото е почти към своя край. Ние обаче не спираме да се надяваме, че септември ще бъде благосклонен към нас и ще ни позволи да се радваме още малко на летните си дрехи, горещите плажове и галещите слънчеви лъчи.Докато сме все още...
Наталия Водянова е не само един от най-успешните руски модели, но и жената, която стои зад благотворителната организация "The Naked Heart", насочена към децата в неравностойно положение.Вчера бе дадено начало на сътрудничество между фондацията и...
Когато говорим за гурме, няма как да пропуснем френската кухня. Затова днес сме ви приготвили две свежи рецепти от страната на любовта.Въпреки че във Франция залагат повече на рибата и морските дарове, ще ви представим една пъстра и здравословна...
Обичаме всички десерти на света, но през лятото най-любим ни е сладоледът. Приготвен със старание у дома, той може да зарадва и малките, и големите наоколо. Намерихме две лесни рецепти, които ще ви послужат за отправна точка в приготвянето на...
Въпреки че точно сега е моментът да консервираме различни плодове и зеленчуци, за да си хапваме сладкà и туршии през зимата, не можем да не обърнем внимание и на консумацията на пресни продукти. И тъй като нашата тема на месеца "Гурме”...
Във всяка кухня има десетки шишенца и пликчета с най-различни подправки. Доколко е ясен техният произход? Какво всъщност слагаме в ястията си? Няма как да дадем отговори на тези въпроси, защото все по-трудно се проследява произхода на тубичка кетчуп...
Заради темата на месеца "Гурме” все по-често ще забиваме носове в кухнята, мъчейки се да покорим поредния кулинарен връх. За днес ви приготвихме алтернативен вариант на вчерашните конфитюри - в случай, че искате още малко да се порадвате на...
В неделя се навърши половин век, откакто секс иконата Мерилин Монро бе открита мъртва в апартамента си. Но за да отдадем почит към тази тъжна годишнина, днес ви показахме съвсем жизнената русокоса звезда, която разказва за хранителните си навици...
Освен незабравими отпускарски моменти и приятни емоции на килограм, лятото ни предлага още нещо - да консервираме добро настроение, което да ни зарежда и в студените дни. Изобилието на пресни плодове е неразделно свързано с чудесните конфитюри,...
Сготвихме си кокоски и взеха, че много ни се усладиха, затова решихме да потърсим още някоя рецепта с участието на екзотичния бял плод. Към кокоса добавяме и банан, въпреки че комбинацията с шунка звучи къде-къде по-нестандартно. Ще се поглезим с...
Горещо е и нямаме апетит. Но пък доброто настроение се нуждае от нещо сладичко за отскок... Сетихме се, че точно сега е сезонът на пъпешите, а портокали винаги има, затова ще ви дадем идея за сладко изкушение, готово за минута. Необходими...
Колкото и да се опитваме да консумираме здравословни храни и да заместим десерта с плод, понякога просто имаме нужда от нещо наистина сладко. И тогава този мус с кафе от Kulinar.bg ни идва на помощ. Ще ви споделим как да го приготвите, а вие ще...
Понякога сме изключително благодарни на колегите си от FitWell, които успяват да вкарат в деня ни много разнообразие и наслада. Оставиха ни безмълвни с поредната си вкусна рецепта, този път за леден малинов сладолед на клечка. Съжаляваме, колеги,...
Най-скъпото кексче в света носи името "The Golden Phoenix" ("Златният феникс") и бе пуснато в продажба за рекордната цена от 1007 долара или 645 паунда. Кулинарният шедьовър е създаден от най-качествения шоколад в света, който идва то Уганда,...
Всички знаем онази поговорка, която гласи, че една ябълка на ден държи доктора далече от нас. Плодът на Ева е изключително полезен и вкусен, а едно от най-хубавите неща е, че достъпен целогодишно. И въпреки че сега го пренебрегваме заради сочните...
Омайващият контраст на наситения и нежен шоколадов мус и хрупкавите бадемови лилии отвежда този десерт във високите категории на сладкарското изкуство.Необходими продукти за около 30 броя:125 г стопено масло4 белтъка2 с.л. прясно мляко125 г...
Сезонът на леките храни и напитки. Не само, защото ни предстоят приключения по бански, но и просто, защото организмът ни се нуждае от почивка. Жегите го морят достатъчно. Точно затова тук ще ви представим една бърза рецепта за плодов десертен крем....
Високите температури често убиват желанието ни да се храним с висококалорични и мазни храни. Въпреки това, все още не сме загубили страстта си към шоколадовите изкушения. Когато разбрахме за рецепта, представляваща здравословен вариант на любимите...
Пресните вишни имат съвсем кратък сезон, но затова пък са изумително фини, ароматни и с ясно проявен характер. Ето една рецепта, в която контрастните вкусове на сочните плодове си "общуват" съвършено с кремообразното сирене и мащерката, а останалите...
Смята се, че calissons - типичните за Прованс марципанови бонбони със захаросани плодове, са се появили през Средновековието в Италия, което е още едно доказателство за вековния и интензивен културен обмен между двете страни. Необходими продукти...
Панакотата е класически италиански десерт. Истинско изкушение и наслада за сетивата, което чудно върви към кафето. Не се подвеждайте от името - десертът се приготвя изключително бързо, отнема около 15 минути, а съставките са лесни за откриване в...
Понякога се учудваме колко леснопостижими са някои вкусни рецепти. Яйченият мус със сочни карамелизирани портокали, например, се приготвя за минути, но вкусът, който носи този десерт, е неописуем.Необходими продукти:4 листа желатин4 яйца, чиито...
Ябълките винаги са били един от най-достъпните плодове целогодишно, а сладките изкушения, които могат да се приготвят с тях, са направо безброй. Ето защо решихме да споделим с вас рецепта за запечени ябълки, с която можете да изненадате семейството...