Течно злато за кожата

14.11.2011 | 10:26 по статията работи: Станислава Добрева
Есента е тук, а с нея и някои специфични за сезона плодове и зеленчуци. Ако като чуете "тиква" си представяте онази, печената, на Душко Добродушков, то време е да се запознаете и с останалите ѝ приложения.Освен в кухнята, жълтият плод-зеленчук може...

Есенната принцеса

14.11.2011 | 10:02 по статията работи: Веселина Маринова
По стечение на обстоятелствата в природата най-едрият и твърдокор плод-зеленчук, който земята ни ражда, е може би и най-полезният. Ако съдим по мнението на всички експерти, редовното похапване на считаната у нас за твърде обикновена, дори...

Супа от тиква

04.11.2011 | 13:22 по статията работи: Марина Янева
В родното си Мексико тиквата е прилагана както в рецептите за десерти, така и в солени ястия, като предпочитанията клонят към вторите. Ще разберете защо, ако опитате тази ароматна супа. Необходими продукти за 4 порции: 500 г тиква, почистена...

Тиквени курабийки

31.10.2011 | 14:20 по статията работи: Станислава Добрева
Довечера е празникът Вси светии. И макар че не е особено разпространен у нас, все пак е твърде възможно да попаднете на маскирани хора, питащи "Почерпка или номер". Е, може би без последното. Ако имате тиква под ръка, можете да я...

Зловещо сияние за Хелоуин

31.10.2011 | 14:05 по статията работи: Деси Николова  6
Нощта на Вси Светии. Когато жените яхват метли в действителност, не само като характер, а мъжете плакнат очи с онези иначе сдържани представителки на нежния пол, които са се маскирали като Жената-котка или медицинска сестра. Обикновено всичко това...

Екзотична светлина

06.10.2011 | 14:50 по статията работи: Десита Иванова  12
"Светлината е вдъхновение и откритие. Никога не знаеш къде ще се появи, през какви форми ще премине и как ще съумее да те докосне." Тези думи принадлежат на полския творец и художник Прземек, който се занимава с изкуство - светло, искрящо и...

Коледен пай с тиква и джинджифил

22.12.2010 | 14:50 по статията работи: Цвете Тюлева
Коледа е не само традиция, но и повод да експериментирате. Освен с мили подаръци, можете да изненадате хората, които обичате с нещо изпитано и много вкусно. А комбинацията от сладостта на тиквата и аромата на джинджифила е ужасно сполучлива....

Златиста тиква с подправки и пармезан

27.10.2010 | 20:46 по статията работи: Цвете Тюлева
Една рецепта, която ще промени мнението ви за тиквата, която по нашите географски ширини обикновено се предпочита в десерти
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay