Макарони... по сицилинаски. Усещате ли още как докато го изричате ви се налага да преглътнете насъбраната слюнка в устата си. Предлагаме ви една неустоима рецепта, която ако веднъж приготвите, ще се превърне в любимата ви такава.
Необходими продукти:
400 г тънки макарони
200 г кайма
1 глава кромид
1 връзка магданоз
сол, черен пипер
1 ч.л. Горчица,
2 с.л. Мляко
1 с.л. доматено пюре,
3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват в подсолена вода. Прецеждат се, заливат се със студена вода и се отцеждат добре. В горещо олио се запържва ситно нарязаният лук, прибавя се каймата и се разбърква. Щом стане готовя, се слагат ситно нарязаният магданоз, горчицата, разбитото с малко вода доматено пюре, разбитото и смесено с млякото яйце. Прибавят се макароните, подправят се със сол и черен пипер. Ястието се разбърква и прехвърля в тавичка. Пече се за кратко време в умерена фурна. При поднасяне се нарязва на парчета и се сервира с подходяща салата от сурово зеле, целина или кисело мляко.
Не ни остава нищо друго освен да ви пожелаем buon appetito!
23 | 0 |