Спагети „А ла карбонара“

Спагети „А ла карбонара“

Спагети „А ла карбонара“

Италианците се наслаждават на живота и определено не пестят калориите, докато готвят. Може би затова изглеждат винаги щастливи и усмихнати, а всички тайничко им завиждаме. Ето едно италианско удоволствие, облечено в сметана и крехко пушено. Чаша бяло вино и малко италианска музика са префектното допълнение към тази рецепта. Вече не е нужно да имате билет за страната на любовта, за да се насладите на италианска вечеря.

 

 

Продукти:

1 пакет спагети

300 г бекон или пушени гърди, нарязани на ивички

1 чаена чаша сметана

4 яйца

1 чаена чаша настърган кашкавал

2 супени лъжици краве масло

2 супени лъжици нарязан магданоз

сол

 

Приготвяне:

  • Сварете спагетите в леко подсолена вода.

  • Запържете бекона в кравето масло и изцедете мазнината.

  • Разбийте сметаната с яйцата и кашкавала. Прибавете към добре изцедените спагети и разбъркайте за една минута на огъня. Прибавете и бекона след това.

  • Поръсете с магданоза, черен пипер на вкус и сервирайте в чинии.

  • По желание, една част от кашкавала можете да оставите за поръсване върху готовите спагети.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay