Не е лесно да се храним в съответствие с всички препоръки за здравословен живот. Дори плодовете, които по принцип обичаме, изискват доза креативност, за да ги комбинираме с ежедневното си меню. Вижте съветите и по-нестандартните идеи, които дава Американската ракова асоциация:
Ябълки
Добавете една ябълка на кубчета към салатата или нарежете плода на ленти като чипс за децата. Ако искате десерт, може да поръсите няколко резънчета ябълка с канела.
Банани
Пасват чудесно на всякакъв вид зърнени закуски, мюсли или кисело мляко. Опитайте и сандвич с банан и фъстъчено масло върху препечена филийка.
Пъпеш
За обяд махнете семките на един пъпеш и го напълнете с пилешка салата, а ако искате десерт - гарнирайте плода със сладолед.
Грозде
Направете си ледени бонбони като замразите една чепка във фризера или изненадайте гостите с хапки, включващи зърно грозде, бяло сирене и половин ягода.
Киви
Достатъчно е просто да разрежете плода на половина и да го хапвате с лъжица, но може и да го ползвате за плънка на палачинки или гофрети.
Портокали
Пасват на повечето рецепти за приготвяне на пуйка, но са чудесна добавка и към салати, особено такива с майонезен дресинг.
Праскови
Разбийте ги с миксер или пасатор и добавете кисело мляко, за да приготвите идеален домашен крем. Ако решите да замразите сместа, ще получите нискокалоричен плодов сладолед, още познат като сорбе.
Круши
Нарежете и гарнирайте с черен шоколад за елегантен десерт или ги нарежете със сирене за небрежно следобедно похапване.
1 | 0 |