Влажна или обикновена тоалетна хартия- кой е по-добрият вариант?

Влажна или обикновена тоалетна хартия- кой е по-добрият вариант?
unsplash

Влажната тоалетна хартия, която наподобява мокри кърпички, стана изключително популярна и присъства в почти всяка тоалетна. Това не е изненадващо, тъй като влажната тоалетна хартия на пръв поглед изглежда по-добрия и по-хигиеничен избор. Но дали наистина е така?

Използването на мокри кърпички може да задръсти тоалетната ви и да навреди на екосистемата

Влажна или обикновена тоалетна хартия- кой е по-добрият вариант?Pexels

Мокрите кърпички първоначално бяха рекламирани като луксозна алтернатива на тоалетната хартия през 2005 г. Днес те се намират в тоалетните на ресторанти, бензиностанции, лекарски кабинети и други обществени места.

Те също са популярни сред посетителите на музикални фестивали на открито, особено тези, които къмпингуват, като алтернатива на общите душове. В Югоизточна Азия мокрите кърпички често стоят в хладилниците в магазините, за да имат освежаващо хладен ефект.

Много марки продават тоалетни мокри кърпички, като твърдейки, че почистват по-добре от обикновената тоалетна хартия. През 2013 г. обаче в статия на Consumer Reports се казва, че нито една от водещите марки не може да премине тестовете за безопасност. Специалистите твърдят, че тези кърпички често запушват водопроводните системи, попадайки в реки и потоци, което наистина се превръща в основен проблем.

Мокрите кърпички могат да причинят бактериален дисбаланс

Влажна или обикновена тоалетна хартия- кой е по-добрият вариант?unsplash

Освен че вредят на планетата, мокрите кърпи или влажната тоалетна хартия са вредни и за самите нас. Балансът на добри и лоши бактерии в интимната област е изключително важен за здравето. Подобно на кожата на лицето ни, кожата в интимната зона е покрита с добри и лоши бактерии и те работят заедно, за да създадат перфектен баланс.

При употребата на мокри кърпи, тези полезни бактерии буквално се изтриват от кожата, което води до дисбаланс. Когато се случи този дисбаланс, може да сте изложени на риск от обриви, гъбични или бактериални инфекции и раздразнение.

Влагата също е голям проблем

Влажна или обикновена тоалетна хартия- кой е по-добрият вариант?Pexels

Друг проблем с метода на мокро изтриване е влагата. Хората обикновено използват мокри кърпички и след това просто вдигат панталоните си, така че това, което се случва, е, че влагата остава там. Тя причинява промяна в баланса на бактериите и води до дразнене. 

А вие използвате ли влажна тоалетна хартия и какво мислите за нея?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay