Една чаша вино на ден по време на бременност: Учените казват НЕ!

Една чаша вино на ден по време на бременност: Учените казват НЕ!

За повечето жени е ясно, че след като забременят, вече не трябва да пият алкохол. Но тъй като различни проучвания и различни лекари започват да тестват тази забрана през годините, на много жени бива казвано, че могат да пият по една чаша вино, докато са бременни, без да се притесняват. Проучване, публикувано през 2013 г., стига още по-далеч, твърдейки, че вечерната им чаша вино или бира с приятели е допустима около два пъти седмично. Това разбира се радва бременните жени, тъй като не е нужно да се отказват напълно от нещо, което им харесва.

Все пак повечето лекари съветват бременните си пациентки да избягват напълно алкохола, дори и да става дума за чаша вино тук-там. И докато повечето майки се вслушват в този съвет, то други примеат, че една чаша вино няма как да навреди.

Една чаша вино на ден по време на бременност: Учените казват НЕ!

Съвсем ново проучване обаче е напът да докаже, че всички тези минали изследователи грешат. По време на годишната среща на Радиологичното общество на Северна Америка е представена нова инфромация, която сочи, че дори малко количество алкохол показва промени в развитието на мозъка на бебето. Ето какво трябва да знаете:

За да достигнат до тези констатации, учените провеждат проучването върху майки, чиито бебета са били диагностицирани с пренатална експозиция на алкохол. Около 24 бебета са били изследвани още в утробата и е направен ЯМР за проследяване на развитието на мозъка им. MRI доказва, че мозъците на тези бебета, дори тези, които са били изложени на малки количества алкохол, са различни от тези, които изобщо не са били изложени на алкохол. Учените казват, че това проучване не доказва, че бебетата ще бъдат засегнати след раждането. Но наблюдението върху техните мозъци показва, че те вероятно ще имат проблеми с поведението и други забавяния през детството и зрелостта си.

Една чаша вино на ден по време на бременност: Учените казват НЕ!

Въпреки това, много хора могат да обърнат внимание на това, че 24 човека не са особено представителна извадка. Според Kids Health умствените и физически вродени дефекти най-често се причиняват от ембрион, изложен на алкохол и докато конретното количество все още е донякъде неизвестно, винаги е по-добре да сте предпазливи и да избягвате напълно да пиете. Ако жадувате за коктейл, помислете за студена чаша лимонада или плодов сок.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay