Как да спрете да използвате тренировките за самонаказание

За много хора тренировките и отслабването се разглеждат като пряко свързани. А и заради света около нас, не е чудно, че сме приели подобна връзка между това какво хапваме и това колко трябва да тренираме, за да изразходим калориите.

Как да спрете да използвате тренировките за самонаказание
pixabay

Желанието за отслабване започва в стряскащо млада възраст през последни години. Смята се, че от 40 до 60% от момичетата в началното училище са загрижени за тялото и теглото си – проблем, който може да продължи през целия живот. Междувременно фитнес индустрията отдавна е свързана с тренировки и отслабване, разпространявайки вредното убеждение, че упражненията имат за цел да променят тялото ви.

Изследвания показват, че има силна връзка между натрапчивите упражнения и различните форми на хранителни разстройства. Между 40 и 80% от пациентите с анорексия са склонни към прекомерно натоварване. Възстановяването може да бъде дълъг процес и често той не е линеен. Ако в миналото сте се борили с тренировките, това не означава, че не можете да имате здравословни отношения с фитнеса в бъдеще. Важно е да разберете, че тренировките не са наказание.

Изберете тренировка, на която наистина ще се насладите. Преструктурирането на вашето мислене трябва да започне преди реалната тренировка. Ако в миналото сте приемали бягането за основен вид натрапчива тренировка, опитайте сега да посетите клас по танци или йога клас. Помислете за упражнения, които ще ви бъдат забавни. Важна е радостта в движението. Поддържайте здравословно мислене преди, по време и след тренировка. Практикувайте различни дихателни техники, за да се настроите преди тренировката.

Знайте, че може да ви отнеме време, докато напаснете храната си и тренировките. Връзката между тях ни е натяквана от години, отучването й вероятно ще изисква повече работа. Ако възнамерявате на натрупате сила, да подобрите сърдечно-съдовото кондициониране и да получите количеството ендорфини, за да се почувствате добре, трябва да храните тялото си адекватно и последователно. Ако просто мислите за храната си като за нещо, което трябва да "изгорите", ще бъдете изтощени както физически, така и психически. Трябва да се храните, за да се движите, а не да се движите, за да се храните.

Помислете за храната като източник на енергия, а не за нещо, от което трябва да се "отървете", след като тренирате. Трябва да се храните, за да тренирате. Да осигурите на тялото си гориво, така както зареждате колата си, за да работи добре.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти