Не позволявайте работата да пречи на стройната ви фигура

Спорт и бизнес - вие можете и двете

Не позволявайте работата да пречи на стройната ви фигура

Изобщо не се притеснявате да изневерявате на добрите хранителни навици по време на бизнес пътуване, така ли? Нека ви отворим очите: може да сте се хранили супер добре до сега, но престанете ли да го правите заради професионалния си ангажимент, усилията ви нямат смисъл.

 

Или се пригответе да се сбогувате с фитнес прогреса си, или се опитайте да се справите със ситуацията. Ето как:

 

Пътувайте с полезна храна под ръка
Винаги когато почувствате нужда, залъжете глада си със здравословна комбинация от зеленчуци, плодове или ядки. Защото ако пренебрегнете гласа на тялото, съществува голяма вероятност да преядете по време на бизнес вечерята, която обикновено (и въпреки финансовата криза) е доста богата и обилна.

 

Пренебрегването на задължителния дневен брой от хранения е голяма грешка. Това ви прави лакоми, изостря апетита ви и ви кара на вечеря да приемате повече калории, отколкото ви се иска или сте свикнали да приемате през целия ден.

 

Основно правило е да се храните разумно и балансирано по всяко време, независимо от ангажиментите, каквито винаги ще имате.

 

Внимавайте с коктейлите!
Преяждането обаче е само едно от нещата, за които сте длъжни да сте нащрек по време на бизнес пътуването си.

 

Алкохолът, както в повечето случаи, и тук се оказва най-големият ви враг. Между разговорите с колеги, може да не усетите, че пробвате всички видове коктейли, които ви попаднат под ръка. Така обаче значително прескачате нормалния дневен прием от калории и сте склонни впоследствие да консумирате значително повече храна.

 

Сигурни сме, че имате нужда да поразпуснете малко и да дадете воля на свободния си дух, но трябва да бъдете внимателни, ако не искате да се изложите с килограмите (и не само с тях).

 

Почивка от тренировките
Много фитнес инструктори смятат, че дори когато постигнете мечтаната фигура, не бива да почивате от физическата активност повече от два дни. Продължителната фитнес пауза има потенциал отново да ви върне към вредните навици и да спомогне за повторното бързо качване на килограми.

 

В тази връзка бизнес пътуването може да продължи повече от седмица, нали? От друга страна, когато се приберете вкъщи, съществува немалка вероятност изведнъж да ви се отвори доста работа по дома или да потънете в грижи за членовете от семейството си.

 

Предлагаме ви още няколко трика, които да ви помогнат да напуснете този омагьосан кръг доста по-лесно.

 

Не забравяйте да сложите в куфара спортната си екипировка. Едва ли чифт маратонки, анцуг и тениска ще ви натежат много. За това задължително ги направете част от багажа си. Така ще имате още една причина да не проускате редовната си тренировка.

 

Изберете "здравословен" хотел: Цялата истина всъщност е, че често изборът на добър хотел се превръща в приключение. Специалисти съветват да проучите внимателно мястото, на което ви предстои да отседнете. Не се доверявайте на снимковия материал, който откривате лесно в интернет. Потърсете допълнителна информация за хотела и се поинтересувайте дали разполага с фитнес салон и други екстри.

 

Ако сградата не е оборудвана със зала, направете фитнес програмата си в хотелската стая или попитайте някой от персонала къде се намира най-близкият прак, за да се насладите на сутрешна разходка в него.

 

Добрата новина е, че в повечето големи хотели задължително има басейн. Използвайте го по предназначение! Знаете, че плуването е магически спорт, който ви помага да работите едновременно за мускулите на цялото си тяло, така че в куфара задължително оставете място за бански костюм и шапка за плуване.

 

В самолета разчитайте на собствените си запаси: Нека си го признаем: храната, която предлагат в самолета, не е най-доброто решение за диетата ви. За това преди полета се заредете със свежа салата, приготвена вкъщи и я хапнете високо в небето, овкусявайки я със собственоръчно направен, нискокалоричен сос.

 

Просто кажете "не". Трудно ви е да откажете на симпатичните стюардеси, които след хапване ви предлагат аперитив? Е, налага се.

 

Вместо с алкохол, се задоволете само с минерална вода. Така ще позволите на тялото си да остане добре хидратирано по време на пътуването. Освен това водата може значително да ви помогне да се възстановите вследствие смяната на климата или преминаването от един в друг часови пояс.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay