Фитнес у дома за секси гръб

5 упражнения за секси гръб

За всяка жена е важно как изглежда. Прекарваме часове пред огледалото, следим внимателно какво похапваме и правим упражнения вкъщи за стегнат корем и оформено дупе, но голяма наша грешка като жени е, че подценяваме красотата на извивките на гърба.

 

Със сигурност поне веднъж сте виждали дама с рокля с гол гръб или блуза, откриваща раменете, и сте си казвали, че никак, ама никак не изглежда добре! Е, време е да обърнем внимание на тази важна част от женското тяло, която по нищо не отстъпва на другите ни женски прелести.


Предлагаме ви няколко лесни упражнения, които не отнемат много време, но правят чудеса за външния вид:

 

Упражнение №1

 

Клекнете на земята като коленете ви опират пода, а ръцете са успоредни на тях. Нека дланите да са перпендикулярни на раменете. Изтеглете лява ръка напред и десен крак назад, докато се опирате на дясна ръка и ляв крак. Задръжте. Направете упражнението 6 пъти.

 

Упражнение №2

 

За това упражнение ще имате нужда от стол. Заемете седнало положение пред стола като използвате ръцете за опора. Коленете нека да са свити под ъгъл 90°. Отпускайте тялото бавно надолу като се стараете да не присвивате в лактите. Задръжте около 2 секунди и отново повдигнете нагоре. Направете 12 повторения. Това упражнение е отлично за укрепване на гърба и раменете.

 

Упражнение №3

 

Трябва да сте изправени. Сложете ръцете зад тила. Наведете бавно напред горната част на тялото и изнесете назад първо десния, после левия крак – 10 повторения. Това упражнение помага за укрепване на няколко групи мускули на гърба, краката, корема и седалището.

 

Упражнение №4

 

Легнете на пода с гръб към него. Нека ръцете ви са опрени плътно до земята. Свийте и повдигнете колене. Повдигнете цялото тяло нагоре като трябва да усещате напрежение в областта на гърба. Задръжте 5 секунди в тази поза. Отпуснете седалището надолу и си починете. Направете 10 повторения. Освен за гърба, това упражнение помага за укрепване на дупето и краката.

 

Упражнение №5

 

Легнете с лице към пода. Свийте ръцете си под ъгъл от 90 ° и разтворете краката малко повече от ширината на бедрата. Повдигнете едновременно горната част на тялото и краката, така че единствената опора да е корема. В това положение събирайте и раздалечавайте краката. Отпуснете се. Направете 4 повторения. Освен за долната част на гърба, това упражнение помага за укрепване на раменете и бедрата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay