Йога за повдигане на тонуса

Йога за повдигане на тонуса

Позитивната настройка е важна за цялостното благосъстояние на човека, но е трудно да сме щастливи през цялото време. Ето къде на помощ идва йогата. Така наречените асани (пози) стимулират определени жлези в тялото, които отделят „радостни“ химикали. За всяко „лошо“ настроение си има определена „добра“ поза. Ето какво трябва да направите ако:

 

Чувствате скука

поза Куче с муцуната надолу

Легнете по корем с изпънати покрай главата ръце. Започнете да се изправяте с наведена глава докато тялото ви образува буквата L. След това се сгънете като главата ви трябва да опре коленете. Повторете движението няколко пъти и мигновено ще почуствате прилив на енергия.

 

Изпитвате тъга

поза Камила
Застанете на колене като краката ви трябва да са разкрачени, а гърба изпънат. Изпънете се назад и хванете пръстите на краката си. Задръжте позата за 15 секунди като дишате нормално. Това упражнение се отразява много добре на гръбнака и като цяло ободрява организма.

 

Налегнала ви е умора

Клекнала поза

Клекнете и се разкрачете. Поставете лактите на хълбоците си и допрете дланите си все едно се молите. След това се подигнете на пръсти и задръжте така за няколко секунди. Вдишайте и издишайте. Ще почувствате как умората ви напуска.

 

Завладяла ви е несигурност

поза Воин II

Бързо ще прогоните всички опасения с тази утвърдителна поза. Изправете се и изпънете левия си крак и се наклонете към него. Вдигнете ръцете си до нивото на раменете и насочете погледа си към лявата ръка. Задръжте за няколко секунди после направете същите движения за десния крак. Ще се почувствате много по-уверени в себе си, ако редовно правите това упражнение. Успех!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay