Не го наричайте гуакамоле! Салцата с авокадо е съвсем различно и много вкусно нещо. Кремообразното, току-що узряло авокадо се смесва с нарязани домати, халапеньо, червен лук, сладка царевица и пресен магданоз, за да се създаде този освежаващ дип.
Тази рецепта е за голямо количество салца, така че ако не очаквате гости, можете да намалите количествата наполовина.
Ето как да приготвите свежа салца с авокадо:
Необходими продукти:
2 домата рома
2 ч.л. сол
2 броя авокадо
2/3 ч.ч. царевица
1 чушка халапеньо
1/2 глава лук
1/2 ч. магданоз
1/4 ч. сок от лайм
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. кимион
Начин на приготвяне:
Нарежете доматите на малки кубчета и ги сложете в гевгир. Поръсете с малко сол и оставете да престоят 5 минути.
Прехвърлете доматите в голяма купа. Добавете нарязаното на кубчета авокадо, царевицата, халапеньото, лука, магданоза, сока от лайм, чесъна и кимиона; подправете с останалата сол и разбъркайте, за да се комбинират добре.
Можете да съхранявате салцата до 3 дни в хладилник.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |