Цяла седмица jenite ще си хапваме супи - само така ще се климатизираме към студа навън. В понеделник ви предложихме да си направите картофено-лучена супа, а вчера погледите ни бяха вперени в супата с бекон.
Ще посветим средата на седмицата - поне работната - на супата с екзотично име "Лозана”, която е любима на нашите колеги от Kulinar.bg. За нея ще ви трябват подправки като майоран и кардамон, но нека видим пълния списък...
Необходими продукти
0,5 кг картофи
30 гр. масло
3 моркова
1 глава лук
200 гр. гъби
100 гр. заквасена сметана
2 кубчета зеленчуков бульон
4 зърна кардамон
сол, майоран и мащерка на вкус
Начин на приготвяне
Залейте картофите, морковите и лука с вода, сложете сол и четирите зърна кардамон. Варете до омекване.
Извадете кардамона и пасирайте сварените зеленчуци.
Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в маслото.
Разтворете кубчетата бульон в малко вода. Изсипете ги при пасираните зеленчуци и добавете мащерка и майоран на вкус. Оставете на котлона още малко, за да се сгъсти сместа, и добавете запържените гъби.
Разбъркайте и изсипете сметаната.
Серирайте, докато "Лозана” е още топла!
1 | 0 |