Яденето на плодове по време на бременността прави децата по-умни

Редовната консумация на плодове предпазва от болести като Алцхаймер и помага за регулирането на килограмите. Ползите от плодовете обаче може да се отразят на човешкия организъм много по-рано, отколкото предполагаме.

Според експерти по детско развитие от Канада жените, които консумират повече плодове по време на бременността си, е вероятно да родят по-умни деца, отколкото тези, които ядат малко или никакви плодове, пише британският в. "Телеграф".

Учените са установили, че жените, консумиращи повече плодове, раждат деца, които в последствие имат по-високи резултати на тестовете за ранно развитие, извършени щом децата навършат 12 месеца. IQ -то на тези малчуганите е с шест или седем точки повече от стандартното за едногодишно дете.

Необходимият прием на плодове или плодови сокове за раждането на по-умно дете е най-малко шест или седем пъти дневно.

"Ние открихме, че един от основните фактори за определяне на когнитивното развитие е това колко плодове консумира майката по време на бременността. Колкото повече плодове яде, толкова по-силно е когнитивното развитие", заяви Пиуш Мандан, автор на проучването и професор по педиатрия от Университета в Албърта. 

Източник: БГНЕС

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти