Ако овесената каша е вашата закуска, вие вероятно знаете, че тя е чудесен източник на сложни въглехидрати и фибри. За съжаление по отношение на протеините нещата не са толкова положителни. Половин чаша овес предлага само седем грама протеини. Ако искате да заситите глада си за часове, набавянето на протеини е задължително.
Диетологът Стефани Ферари има трик за приготвяне на овесената каша, за да увеличи протеините. "Приготвям овесената каша с мляко, за добавяне на допълнително протеини." Независимо дали използвате краве мляко, соево мляко, бадемово мляко, кокосово мляко и т.н., една чаша увеличава протеините във вашата закуска с от шест до осем грама.
"Тази закуска е чудесен начин да започнете деня си и ще ви помогне да останете сити до обяд, така че да не преяждате", казва Стефани. "Това е страхотна храна за отслабване поради тази причина."
Можете да добавите още повече протеин, като поръсите с малко семена от чиа, смляно ленено семе или нарязани ядки или като добавите лъжица фъстъчено масло или малко протеин на прах.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |