Зелените домати на скара са чудесни за лятото. Тази рецепта съчетава леко пикантния вкус на недоузрелите домати с разбито козе сирене.
Зелените домати имат твърда текстура и леко тръпчив вкус, което ги прави идеални за скара. За разбитото козе сирене използвайте меко сирене.
Необходими продукти:
4 средно големи зелени домата
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер
200 грама козе сирене
2 с.л. сметана за готвене
сокът от 1 лимон
1/2 ч.л. мед
1/2 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч. пресен босилек
Начин на приготвяне:
Измийте доматите и ги нарежете на филийки.
Поръсете със сол и черен пипер и от двете страни, след това ги поръсете и със зехтин.
Комбинирайте козе сиренето и сметаната в купа. Добавете лимоновия сок, меда, червения пипер, още малко зехтин, сол и черен пипер.
Сложете тази смес в чиния и я разстелете.
Сложете доматите на скарата за около 3-4 минути от всяка страна.
Наредете изпечените домати върху сместа със сирене, поръсете с малко зехтин, нарязания босилек и още малко сол и черен пипер.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |