Никога повече няма да се върнете към използването на галета, купена от магазина, след като опитате тези кюфтенца, с трохи от багета. Време на приготвяне: 45 мин. Порции: 4.
Необходими продукти:
1 багета
2 големи яйца
4 скилидки чесън (2 ситно нарязани, 2 смлени с преса)
2 шепи спанак
Пармезан
1/2 ч.л. пресен риган
Сол и черен пипер
400 гр. Телешко месо
Домати
зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната. Нарежете багетата на няколко парчета. Накиснете парчетата във вода, докато омекнат напълно, след това изцедете хляба от цялата вода и го прехвърлете в голяма купа. Добавете яйцата, нарязания чесън, нарязания спанак, пармезана, ригана, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте, докато сместа стане еднородна.
Добавете говеждото месо и отново разбъркайте всичко добре. Оформете малки топчета и ги поставете в тава, върху която има хартия за печене. Печете до покафеняване, 6 до 8 минути. Нарежете доматите на кръгчета и ги наредете в друга тава. Намажете ги със зехтин и поръсете с пресования чесън, щипка сол и черен пипер. Печете, докато усетите аромата на чесъна, 3 до 4 минути. Сервирайте в подходящ съд.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |