Сладкарството си е чиста проба изкуство! Колегите от Kulinar.bg се убедиха в това по време на кулинарния конкурс "Сладки изкушения". Дори споделиха с нас, че са останали изумени от разностранните захарни таланти на читателите си.
И заедно установихме, че поводите да направим една торта са толкова разнообразни, колкото идеи може да роди въображението.
Най-хубаво е, когато нещата, макар и сладки, се правят с образователна цел. Такъв е случаят с особено впечатляващата торта "Земно кълбо", дело на една млада австралийка.
На страниците на своя блог тя споделя, че всъщност идеята хрумва на сестра й, занимаваща се с педагогика. Последната трябвало да изнесе серия от уроци на тема геология, но искала да го направи по възможно най-креативния начин.
Така решава да се обърне към сестра си – експертен любител на тема сладкарство.
Първоначално блогърката решава, че подобна торта е прекалено висока летва за нея, направо невъзможна. Но колкото повече разсъждавала, толкова повече убеждавала себе си, че невъзможни неща няма!
Специфичното при тази торта е, че трябва да покаже не само външната обвивка на планетата, но и вътрешната структура.
Ако се разреже, тортата представлява прекрасен модел на Земята, благодарение на който децата получават образна представа. И вкусна!
Методът на изработка е нещо като "торта в торта в торта". Звучи адски сложно! На снимките, публикувани тук, се вижда, че всяко предизвикателство може да бъде покорено със стабилна доза увереност и вдъхновение.
Още любопитни материали от Kulinar.bg:
Райска ябълка - божествена сладост
Гуава - диетичният плод
Естрагон напомня анасон
3 | 0 |