Балканите могат да се похвалят с една от най-шарените и вкусни кухни в целия свят. И не, не го казваме, защото сме българи, а защото ние самите винаги се впечатляваме както от нашите, така и от съседските гозби. Същото винаги се случва, когато имаме...
Сигурно сте виждали храни в супермаркета, на чийто етикет пише "без глутен". И може би сте се чудили защо е нужно да се произвеждат такива продукти. Темата за вредата от глутена традиционно се заобикаля в нашето общество. Болестта, за която ще си...
Любимите пържени филийки, по-известни като "френч тоуст", не идват от Франция. Всъщност популярната закуска датира много преди Франция да добие днешните си контури и привички в кухнята, пишат от Kulinar.bg.Фактът, че някой някога се е сетил да...
Стиймпънкът е субжанр на научната фантастика, за който характерни са парните машини от Викторианската епоха.Настроението на стиймпънк изобретенията винаги е постапокалиптично и ретрофутуристично – така, както викторианците от 19 век биха си...
Сладкарството си е чиста проба изкуство! Колегите от Kulinar.bg се убедиха в това по време на кулинарния конкурс "Сладки изкушения". Дори споделиха с нас, че са останали изумени от разностранните захарни таланти на читателите си.И заедно...
Открай време в света царува твърдението, че жените и мъжете са от различни планети. И, като две напълно различни по устройство същества, мъжкият и женският човешки индивид почти нямат допирни точки помежду си и се разминават във всяко едно житейско...
Радослава Янева е от хората, които могат да те спечелят само с няколко редове, пропити с чувство за хумор и симпатична самоирония. Ако към тях бъде сервирано и парче от някой от невероятните й десерти, описани в нейния "Блог без захарно...
Въпреки че думата "здравословно" е разтегливо понятие, особено когато става въпрос за десерти, има вкусотии, които стократно надминават и най-дръзките ни сладки и полезни очаквания.Такива например са кулинарните произведения, носещи етикета "веган",...
За Юлияна Кирова с ръка на сърцето мога да кажа, че е един от младите българи, които искат да помогнат на своя роден град. Как? Като направят нещо наистина полезно, красиво и различно за него.След като прекарва няколко години в Лондон,...
Неслучайно домакинската работа е наречена именно "работа". Домакинството определено е трудна задача. Не всеки може да предложи на своето семейство идеално бели и изгладени чаршафи, светещи до блясък съдове. Изобщо дом като от ТВ реклама. Както всяка...
Винаги сме се чудили как човешка ръка успява да създаде невероятни десерти, сякаш изписани с магическа пръчица. Оказва се, че единственото, от което се нуждае човек, за да създаде подобни вкусни произведения на изкуството, е вроден талант и силно...
Съботните утрини обикновено са посветени на изкуството да се наслаждаваме на живота. Излежаване до късно, ароматно кафе в топлото легло, защо не и закуска. Именно събота и неделя са дните, в които можем да си позволим да хапнем без да ни приседне от...
Тя е Ан Фам – усмихнатата виетнамка, отрасла в България. С удоволствие запознава българина (и всички желаещи) с кухнята на Виетнам. Координатор е на кулинарното училище Amuse Bouche и е водеща на тематични виетнамски вечери, чиято цел е да...