Макароните са едно от онези изключително лесни и бързи ястия за приготвяне. Ако сте почитатели на италианската кухня, но искате да разнообразите менюто си, предлагаме ви едно решение по български. Добавете орехи към рецептата.
Необходими продукти:
0,5 кг макарони
1 л прясно мляко
5 бр. яйца
100 гр масло
1 ч.ч. смлени орехови ядки
1 бр. лимон
200 гр захар
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Сварете макароните в подсолена вода. Докато се приготвят, настържете кората на лимона и разбийте в прясното мляко яйцата и захарта.
Отцедете макароните и ги оставете в тава, обилно намазана с масло. Към тях прибавете ореховите ядки, настърганата кора на лимона, млякото, в което са разбити яйцата и захарта. Отгоре сложете бучици от маслото.
Печете в средно силна фурна. Можете да ги поднесете с аранжировка по ваш избор.
9 | 0 |