Рецепта за пепър стек

Тази крехка пържена пържола е пълна с много чушки и класически прост сос, който обединява всичко. Смятаме, че е перфектна такава, каквато е, но тази рецепта също е податлива на вариации и добавки в зависимост от това какво имате под ръка. 

Приготвя се бързо и е чудесен вариант за бърза и много вкусна вечеря в делничните вечери.

Ето как да приготвите пепър стек:

Необходими продукти:

1/4 ч. соев сос

2 с.л. оцет

4 ч.л. кафява захар

1 с.л. царевично нишесте

2 с.л. олио

сол и черен пипер

500 грама фланк стек

1 зелена чушка

1 червена чушка

3 скилидки чесън

1 с.л. джинджифил

сварен бял ориз, за сервиране

Начин на приготвяне:

В средна купа комбинирайте соевия сос, оцета, кафявата захар и царевичното нишесте. Разбъркайте.

В голям тиган загрейте 1 супена лъжица олио. Добавете пържолата и подправете със сол. Гответе, като обръщате от време на време, докато покафенее от всички страни, общо около 8 минути. Прехвърлете пържолата в чиния.

В същия тиган загрейте останалата 1 супена лъжица олио. Гответе чушките, докато омекнат, около 5 минути. Добавете чесъна и джинджифила и гответе още около 1 минута. Върнете месото в тигана и добавете соса. Гответе още около 2 минути.

Сервирайте с ориз.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay