Тази крехка пържена пържола е пълна с много чушки и класически прост сос, който обединява всичко. Смятаме, че е перфектна такава, каквато е, но тази рецепта също е податлива на вариации и добавки в зависимост от това какво имате под ръка.
Приготвя се бързо и е чудесен вариант за бърза и много вкусна вечеря в делничните вечери.
Ето как да приготвите пепър стек:
Необходими продукти:
1/4 ч. соев сос
2 с.л. оцет
4 ч.л. кафява захар
1 с.л. царевично нишесте
2 с.л. олио
сол и черен пипер
500 грама фланк стек
1 зелена чушка
1 червена чушка
3 скилидки чесън
1 с.л. джинджифил
сварен бял ориз, за сервиране
Начин на приготвяне:
В средна купа комбинирайте соевия сос, оцета, кафявата захар и царевичното нишесте. Разбъркайте.
В голям тиган загрейте 1 супена лъжица олио. Добавете пържолата и подправете със сол. Гответе, като обръщате от време на време, докато покафенее от всички страни, общо около 8 минути. Прехвърлете пържолата в чиния.
В същия тиган загрейте останалата 1 супена лъжица олио. Гответе чушките, докато омекнат, около 5 минути. Добавете чесъна и джинджифила и гответе още около 1 минута. Върнете месото в тигана и добавете соса. Гответе още около 2 минути.
Сервирайте с ориз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |