Рецепта за пилешки гърди, пълнени със спанак

Направете леки прорези в пилешките гърди (не режете докрай!) и напълнете всяка цепка с бекон и кремообразен пълнеж от спанак и артишок. След това запечете гърдите и ще получите изключително вкусна и много лесна и бърза вечеря. 

Ето как да приготвите това ястие:

Необходими продукти:

4 обезкостени пилешки гърди без кожа

сол

черен пипер

250 грама крема сирене

1/2 ч. замразен спанак, размразен и отцеден

1/3 ч. артишок

1 ч. настъргана моцарела

Щипка червен пипер

4 ленти бекон

2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200°. Застелете голяма тава за печене с фолио. Направете прорези по ширина на пилето, като внимавате да не разрежете цялото пиле. Подправете със сол и черен пипер. Поставете върху подготвената тава за печене.

В средно голяма купа смесете крема сиренето, спанака, артишока и ½ чаша моцарела. Подправете със сол, черен пипер и щипка червен пипер. Напълнете цепките през една със смес от крема сирене, а останалите цепки напълнете с парче бекон. Поръсете останалата ½ чаша моцарела отгоре и поръсете със зехтин.

Печете, докато пилето се сготви и беконът стане хрупкав, 35 минути. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay