Тъй като уикендът наближава, а една събота не е истинска събота без палачинки, днес ще ви предложим рецепта за палачинки с вкус на есен- ябълкови палачинки.
Необходими продукти:
1 1/3 ч. брашно
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 1/2 ч. л. канела
1 с. л. захар
1/2 ч. л. сол
4 с. л. масло
1 голямо яйце, разделено
1 ч. л. ванилия
1 1/4 ч. мляко
4 големи ябълки, обелени и нарязани на кубчета
1/2 ч. кафява захар
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, бакпулвера, 1 чаена лъжичка канела, захарта и солта в средно голяма купа. Разтопете 2 супени лъжици от маслото. В голяма купа разбийте яйчния жълтък, ванилията, млякото и разтопеното масло. Внимателно добавете сухите съставки към мокрите съставки и разбъркайте добре. Добавете 1 1/2 ч. нарязани ябълки.
В друга купа, с помощта на миксер, разбийте яйчния белтък, докато стане на пяна. Добавете белтъка в готовата смес и разбъркайте с шпатула.
Направете ябълковия топинг: в малка тенджера, на средна степен на котлона, разтопете останалите 2 супени лъжици масло. Добавете останалите ябълки, кафявата захар, останалата 1/2 чаена лъжичка канела и 1/4 чаша вода. Гответе, като разбърквате от време на време, докато ябълките омекнат и сместа се запече, 10 до 15 минути.
В голям тиган разтопете 1 супена лъжица масло. Изсипете около 1/4 чаша от тестото в тигана. Когато се появят малки мехурчета, след около 1 до 2 минути, обърнете и продължете да печете, докато двете страни са леко златисти. Повторете с останалото тесто, като при необходимост добавите още масло в тигана. Сервирайте палачинките, поляти с ябълковата смес.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |