Консервираните храни често се пренебрегват. Понякога те стоят в кухненския шкаф или на рафта в килера и събират прах, докато случайно не се сетим за тях. Това е така, защото много хора автоматично смятат, че закупуването на пресни или замразени храни е много по-добро. Е, помислете пак. Представяме ви няколко храни, които всъщност са по-добре консервирани.
Боб
Когато става въпрос за консервиран боб възможностите са безкрайни. Черен боб, нахут, морски боб, червен боб и така до безкрай. Сухият боб може да отнеме много време за накисване, преди да можете да го приготвите, така че си спестете малко време, като вместо това изберете консервиран боб. Консервираните зърна са подходящи за различни рецепти, включително печени десерти като браунита, бурито, гювечета, чили, домашно приготвени дипове, чорби, месни ястия, салати, яхнии.
Цвекло
Ако харесвате цвеклото, но не харесвате процеса на приготвянето му (и да не забравяме розово-лилавия цвят, който може да съсипе дрехите ви), вземете консерва. Насладете им се самостоятелно като лека закуска или ги включете върху сандвич или салата.
Царевица
Независимо дали харесвате бейби царевица или царевица на кочан, консервираните сортове са вкусни добавки към ястията. Насладете се като гарнитура или добавете към бурито, салса и тако.
Домати на кубчета
Консервираните домати на кубчета са не само вкусни и питателни, но също така са важна съставка в редица рецепти, особено основни, гювечи, дипове, лазаня, паста, пици, салси, супи.
Маслини
Ако обичате Мартини след работа, ще искате да се запасите с консервирани маслини. Освен напитки, консервираните маслини могат да се консумират и в домашно приготвен хумус или като съставка в питки, пици, салати и сандвичи. Можете също така да включите консервирани маслини върху домашно приготвена дъска за колбаси или солена разядка.
Праскови
Дори и да не е сезонът за бране на пресни праскови, все пак можете да се насладите на сладкия им вкус, като вместо това вземете буркан праскови. Те са чудесна закуска сами по себе си или се комбинират добре с други плодове, за да направите сладък десерт или гарнитура, която да придружава всяко хранене.
Грах
Консервираният грах е универсална храна и се съчетава идеално с месо и други зеленчуци. Той е перфектен и за гарнитура по време на вечеря, която върви добре с всяко основно предястие.
Ананас
Представете си, че сте на плажна ваканция, отваряйки консерва с ананас. Изберете от натрошен ананас, нарязан на кубчета ананас или кръгчета ананас. Той е перфектен за лека закуска или добавка към домашно приготвени печива и рецепти.
0 | 0 |