Храните, които се грижат за здравето на косата ни

Храна за здрава коса

Дженифър Анистън
Дженифър Анистън

Колкото и да ни се иска всяка сутрин с отварянето на очите да изглеждаме така, сякаш сме прекарали два часа пред огледалото, няма просто как да се случи. Само ние знаем като жени колко усилия и време ни отнема грижата за външния вид, а красивата коса не се постига лесно. Така шампоанът с екстракти от яйце, алое вера или истинска коприна, който ни обещава два пъти повече обем и по-малко накъсани връхчета, се превръща в спасителен пояс.

 

Обещанията на козметичните продукти с магически свойства обаче, като че ли никога не се случват. И тук се намесва храната. Какво ядем до голяма степен определя как изглеждаме.

 

За хубавата коса най-важна е хидратацията. Четвърт от обема на косъма се дължи на водата в него, затова ако приемате достатъчно течности, ще се радвате на мека и лъскава коса.

 

Ако кръвната ви картина сочи ниски нива на желязо, може и на това да се дължат проблемите ви с косата. То е важен елемент за пренасянето на кислород до косъма и може да си го набавяте като не се лишавате от червеното месо, хапвате грах, фасул и спанак. 

 

Биотинът, който се съдържа в черния дроб, сьомгата, кафявия ориз, слънчогледовото семе, орехите, бананите, яйчения жълтък и карфиола, помага при косопад и изкъсани крайчета.

 

За здравето на скалпа се грижи витамин А. С приемът на повече млечни продукти, яйца и цитрусови плодове се грижите и за здравето на очите. 

 

Протеините, които организмът си набавя от яйцата, месото, зърнените храни и ядки, пък изграждат корена.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay